Kepenk güç kaynağı otomatik kepenk sistemlerinde kullanılan bir üründür. Bu sistemler kepenk ve panjurların elektrik kesintisi gibi durumlarda açılmamasının önüne geçmek için dizayn edilmiştir. Güç kaynağının sunduğu işlev doğrultusunda kepenk sistemini kumanda ile isteğe bağlı kullanmak mümkündür. 

Modeline göre 100 saate kadar elektriksiz ortamda çalışabilen ve mağaza önündeki kepenklerin açılıp kapanmasını gerçekleştiren bir sistemdir. Mal güvenliği sağlayan sistemi aynı zamanda iç alanın stabil hava düzeyinde kalmasını da sağlamaya yardımcı olur. Bu sayede olumsuz hava koşullarında dahi üst düzey performans alabileceğiniz bir üründür. Villa tipi evin garaj, atölye ya da kepenk ihtiyacı olan alanlarında uzun vadeli kullanımlar için uygundur. 

Ufak alanlar için kullanılması mümkün olan ve işlevselliği seri olan bu ürünün pratik kullanımı da bulunmaktadır. Hızlı şekilde öğrenilen sistem herhangi bir problem teşkil etmez. Kepenk güç kaynağı sistemleri sayesinde hem panjur kapatıp açmak derdinden kurtulmuş olursunuz. Elektrik kesintisi nedeniyle işyerine girememek veya akşam kapatıp gidememek probleminden uzak kalmış olursunuz. Güç kaynağı fiyatları, panjur motorlarının gücüne ve modeline göre değişmektedir.

Kepenk güç kaynağı

Kepenk Güç Kaynakları Modelleri 

Kepenk güç kaynağı modelleri, kepenk sistemleri için pratik bir düzen oluşturan sistemde çalışır. Güç kaynakları 1000 W ile 2000 W arasında güç değerleri farklılık göstermektedir. Çalışma süresi 17 gün, bekleme süresi 65 gün arasında değişmektedir. Panjur sistemlerinde aranılan bir işlevsellik sunulan bu ürün, aynı zamanda ihtiyaç duyulan yapılardan tasarlanmıştır. 

Garaj kapıları ya da kepenk bulunması gereken mekanlarda tercih edilmesi oldukça profesyonel bir hizmet bilinci de oluşturur. Bahsedilen güç kaynağı modelleri ise şu şekilde sıralanmaktadır;

Elektrik kesintilerinde dahi çalışmayı sürdüren yapılarıyla güvenlik sorunları yaşatmamaktadır. Dolayısıyla kesintisiz panjur açıp kapama ya da kapı kepenklerinde güven sağlamaktadır. Uyku modu bulunmakta bunun yanı sıra sıcaklıklara karşı koruma modu da mevcuttur.

Aşırı yük koruması ile birlikte uzun ömürlü kullanıma sahiptir. Tüp motor veya santral motor fark etmeksizin bütün kepenk motorları için bağlantı sağlanıp çalıştırılabilen yapıya sahiptir. Sesli uyarı sistemi sayesinde sizlere elektrik kesintisinde bilgi vermektedir. Şarj bitiminde de ayrıca sizi bilgilendirecektir. Enerji kaynağı UPS modelleri uzaktan kumanda özelliği ile rakiplerinin önüne geçmektedir. 40-55 metreye dek menzili mevcuttur. Aynı zamanda 1000 W kepenklerde ortalama 5 metre kareye kadar bir kepengi kolay bir şekilde çalıştırma özelliğine sahiptir. 

Kepenk güç kaynağı

Kepenk Güç Kaynağı Kullanım Alanları

Kepenk güç kaynağı kullanımı garaj ya da panjur düzeneklerinin kumanda ile açılıp kapanmasını sağlamaktadır. Herkesin kolaylıkla kullanabileceği bir sistem fonksiyonu sunmaktadır. Olası elektrik kesintilerinde herhangi bir problem oluşturmayarak çalışması devam eder. Kepenk güç kaynağının kullanım alanları ise şunlardır;

Yukarıda bahsedilen UPS sistemlerinin çok geniş alanlara yaygınlaştığını vurgulamak doğru olacaktır. Donanım ürünlerinin kullanımı ya da farklı pek çok otomasyon sistemlerine yönelik kullanılabilecek ürün olduğunu göstermektedir. Kontal, Cuppon, Remco ve İzmaksan markalı güç kaynaklarının çalışma prensibine yönelik kurulumu ve işlevselliği mevcuttur. Bu sebeple memnun kalacağınız yapısıyla her zaman kesintisiz kepenk kullanımı mevcut hale dönüşebilmektedir. İnsanların ihtiyacına yönelik kullanılan kepenk, panjur ve otomasyon sistemleri en fazla depo tarzı yerlerde kullanılır. Dükkan tarzı işyerlerinde kullanılsa da farklı kullanım alanları da bulunmaktadır.

Diğer içeriklerimize buradan göz atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir